Cestujeme dementne aneb dotazy z FB
Pokud se tohle děje, tak jen v naprostém minimu případů, rozhodně ne masově. Naopak třeba v UK, má 90% pasažérů min. kufr na kolečkách.
Poplatkům u Ryanairu se lze smát pouze do té doby, než vidíš, za kolik lze reálně koupit letenku a pak si to porovnáš s jinými druhy dopravy.
mirjur napsal(a):Zažil jsem teď v Gdaňsku na vlastní oči... Mladý kluk s holkou se v chodbičce za bránou začali svlíkat, každý měl na sobě minimálně 7 vrstev, naplnili asi 4 připravené tašky a viditelně pohubli. :-)
Škoda, že to bylo u nějaké brány (gate) na GDN a ne přímo u Brama Wyżynna v centru Gdańsku. Nejspíš by to mělo i milostnou dohru …
Nooo, ta je tedy hustá. Tu bych tam nechal co nejdýl, ať si na ní Palestinci užijou dosyta (tady tu potřebu určitě nikdo mít nebude).
Hele, nevím kam přesně to dát, ale sem mi to přijde nejrelevantnější:
Zkoušel jsem přes Momondo hledat pronájem auta na 10 dní v Cancúnu a vyskočily na mě úplně nesmyslný ceny na portálu Economybookings – třeba 0,6 USD na den. Udělal jsem rezervaci na Toyotu Camry u Infinity Car Rentals za 5,89 USD celkem na 10 dní.
Až pak jsem zjistil, že Momondo mi samo nastavilo rezidenci „USA“. Když to přepnu na Českou republiku, tak je cena 116 USD.
Otázka je: může se stát, že na přepážce v půjčovně uvidí, že mám v systému nastavenou USA rezidenci a budou chtít americké doklady? V potvrzení rezervace vidím jen svoje jméno, čas vyzvednutí a vrácení, typ auta a celkovou zaplacenou cenu. Nebylo to žádné „zaplaťte část teď a zbytek na místě“ – prostě jsem zaplatil celou cenu předem.
Má někdo zkušenost s tím, že měl v rezervaci jinou rezidenci (třeba USA místo ČR)? Kontrolují to vůbec, nebo to většinou neřeší?
Tak je velmi pravděpodobné, že ti v půjčovně pak auto nepůjčí bez jejich pojištění, pokud nevytáhneš US kreditku a pak to bude 5,89 + 10*40 USD pojištění, třeba... Však si o tom něco vygoogluj;-)
Tam leze kdejaká trubka, to už je folklór. Zřejmě se mnoho jednobuněčných živočichů doslechlo, že Thajsko je super a děsně levné (naneštěstí i různí incelové, kteří požadují od masérek na pláži za 200 THB happy ending), a chtějí se tam taky podívat, aniž by tušili, jak to vlastně zařídit. Co jsem si všiml, tak třeba ve skupině o Japonsku se takoví vyskytují málokdy. Doufám, že jim nikdo nevykecá, že i tam se dá dostat a pobýt docela levně. 😂
No co si budeme, taky už jsem takhle jednou komplet rušil letenky do Vancouveru, když jsem čerstvě po Covidu zjistil, jak moc tam za ty 2 roky vystřelily ceny. Naštěstí tehdy to KLM umožňovalo zdarma zrušit. Po druhé jsem pak ještě přesouval Sao Miguel z léta na podzim, jelikož tam ubytování i půjčení auta stálo nehoráznou sumu. Na podzim to pak bylo za zlomek.
Koupit ale ubytování a pak shánět letenky je jiná liga.
Ahoj.
Včera se mi podařil dobrý fail. Při plánování RTW jsem se pustil do Peru a Machu Picchu. Dva dny jsem se trápil s lupeny, než se mi je podařilo zaplatit. Vyzkoušel jsem 3 prohlížeče a 3 zařízení. Nakonec jsem musel odstranit v jednom prohlížeči veškeré bezpečnostní nastavení a zafungovalo. Dostanu se dovnitř :) Chtěl jsem mít vše z krku, takže jsem se pustil i do nákupu jízdenky na vlak.
Vyberu pro mě nejvhodnější tarif a čas, abych viděl i Cuzco. Vše, aby zapadalo do hektického programu cesty kolem světa. Utratil jsem za jízdenku nesmyslných 100usd.
Večer mi docvaklo, že čas, kdy budu přesedat do vlaku, bude už tma a z toho panoramatického vagonu uvidím úplné h*vno.
Také cestuji dementně. Naštěstí druhý den, při cestě zpět, mám ještě druhý pokus.
No taková panoramatická tma, to je paráda...:-)
Mě se zase povedlo možná 3x, než mi to došlo , booknout vítězně hotel se snídaní za super cenu, jako jsou jiné bez snídaně... Na odlet kolem 6-7 ráno....:)
Ten vlak jede z Ollantaytamba (jedeš asi až z něj) v úzké strmé soutěsce a výhledů tam moc není. Lepší výhledy jsou na úseku k hydroelektrárně, zvlášť když si je člověk užije pěšky. Cestou zpět to bude úplně stačit. Nejlepší výhledy a naprosto nesrovnatelné jsou z Machu Picchu nejlíp ze stejnojmenného vrcholu. 100 USD za 1 směr byla standardní cena už před 14 lety, takže teď po inflaci už to tak hrozné není. Já tehdy sehnal asi za 60 USD a zpět jsem jel busem s výhledem na zaledněný vrchol Nevado Veronica. https://eu.zonerama.com/Link/Pho...939/395985
K cestování dementně se můžu taky přidat klasikou. Když jsme letěli poprvé do Karibiku, nastala po příletu konverzace s ubytováním:
-Tak jsme tady.
-Ale vy máte ubytování až od druhýho.
-Vždyť je druhýho.
-Ne, dneska je teprve prvního...
a tak to sa mne tiez stalo ... doletel som uplne zlomeny o stvrtej rano do Pekingu, o siedmej rano dosiel na hostel, kde ma mal cakat listok na vlak s odchodom na dalsi den na obed. Samozrejme, ze som sa pomylil a vlak odchadzal o 5 hodin. Takze kufor do ruky, vyplatit hostel, listok a smer na stanicu :((
Alebo este ked premaval Regiojet Bratislava-Kosice, tak som kupil listky na spoj z Kosic do Trnavy o siedmej. Myslel som si ze vecer. Neviem akym dovodom som namiesto 7PM kupil 7AM a nas vecerny bol uz vypredany :(
Tak ono úplně stačí přistát někde pár minut po půlnoci a přes Booking už si hotel na danou noc nekoupíš....
Jsem si nedávno už málem koupil letenky místo února na březen. Jak má únor 28 dní, tak třeba 15.2. je neděle a 15.3. je taky neděle a ja se prehlidnul o měsíc... už jsem to u FR začal klikat, ale v půlce procesu jsem si naštěstí všiml že jsem o měsíc vedle.
v posledni dobe jsem hledal po dlouhy dobe letenky na matrixu …
na poskedni chvili pred potvrzenim agenture jsem si vsiml, ze matrix ma tyden zacinajici nedeli a nikoli pondelkem , takze letenka byla v uplne spatne dny.
Také jsem rezervoval hotel o měsíc později, naštěstí zdarma rebookable a furt mi něco vrtalo hlavou, tak jsem to raději zkontroloval. A u stejného výletu jsem koupil letenku a až pak si všiml, že mám koupen lístek na přednášku - naštěstí až večer v den návratu. Snad na ni neusnu, to by bylo k celebritě neuctivé :-)
Jo, klasika. Zrovna minulý týden jsem naštěstí včas přišel na svůj omyl v rezervaci. Přílet ve 3 ráno, takže samozřejmě rezervace hotelu (když se chce člověk ještě trochu vyspat) od předchozího dne. Takže jsem rezervoval od předchozího dne - odletu, což ale bylo ještě o den dřív... :-)
Ala napsal(a):Popletení datumu se může stát každýmu, to jsou běžný věci.
já si ani tak nepopletla datum, jako neuvědomila, že poletíme proti času, takže v místě příletu bude o den míň